ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΔΥΟ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Οι μεγάλες διακρίσεις που μας έχει συνηθίσει να φέρνει στον τόπο μας ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συνεχίζονται. Και αυτή τη φορά αφορούν στον υψηλότερο στόχο που μπορεί να θέσει ένας αθλητής, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
‘Ετσι μετά τις τελικές δοκιμασίες αξιολόγησης και χρονομέτρησης των αθλητών της εθνικής ομάδας κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 1 Ιουλίου στην Καστοριά οι δύο από τους τρεις κωπηλάτες που επιλέχτηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Youth Olympics) είναι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κακούρης Νικόλαος και Καραμήτρος Θωμάς.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν από τις 16 ως 28 Αυγούστου στην πόλη Nanjing της Κίνας οι Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς θα αγωνιστούν στο αγώνισμα «δίκωπος άνευ πηδαλιούχου» ενώ η Αγγελοπούλου Αθηνά του Ν.Α.Σ. θα πάρει μέρος στο αγώνισμα του «σκιφ».
Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ήταν ο βασικός στόχος των δύο Κατερινιωτών πρωταθλητών που πέρυσι είχαν κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων καθώς και του προπονητή τους και τεχνικού συμβούλου του Ν.Ο.ΚΑΤ. κου Γ. Μπικογιάννη ο οποίος δήλωσε για την μεγάλη αυτή επιτυχία:
«Είναι άλλη μια μεγάλη στιγμή για τον πιερικό αθλητισμό. Μετά την συμμετοχή του μεγάλου αθλητή μας Κώστα Καρυώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης άλλα δύο παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης καταφέρνουν να κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προσπάθεια που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια ήταν μοναδική και τελικά επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες και εμπόδια σήμερα είναι έτοιμοι για να κάνουν το επόμενο βήμα και να μας φέρουν μια μεγάλη διάκριση ακολουθώντας τα βήματα της συναθλήτριάς τους Κατερίνας Νικολαϊδου και πολλών άλλων αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, τις οικογένειες των δύο αθλητών, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, τον Δήμο Κατερίνης που πίστεψε και στήριξε έμπρακτα τους δύο κωπηλάτες, την Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, την εταιρεία YAMAHA HELLAS, και όλους τους φίλους της κωπηλασίας που ο καθένας βοηθάει με τον δικό του τρόπο»
Ο έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Γιάννης Νικολαϊδης