ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου στη Καστοριά, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων, με τη συμμετοχή 196 αθλητών-τριών από 6 χώρες.
Το πέρας της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης βρήκε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας με...
 84 βαθμούς, πίσω από την ομάδα της Ρουμανίας (92 βαθμοί) ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η ομάδα της Τουρκίας.
Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης είχαν προκριθεί μέσω αγώνα επιλογής και συμμετείχαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας οι αθλητές Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Μαχαιρίδης Κυριάκος και Ζαβαντίας Κωνσταντίνος, οι οποίοι την πρώτη ημέρα των αγώνων κατέκτησαν ένα χάλκινο μετάλλιο συμμετέχοντας στο πλήρωμα της οκτακώπου παίδων και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων χάρισαν ακόμη ένα μετάλλιο στη χώρα μας τερματίζοντας στην 3η θέση του αγωνίσματος της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο παίδων.
 Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης που έβλεπε να αγωνίζεται ένα αμιγές κατερινιώτικο τετραμελές πλήρωμα στους Βαλκανικούς Αγώνες, 24 χρόνια μετά από το τετραπλό σκιφ ανδρών με τους αθλητές του ΝΟΚΑΤ Τσιρόπουλο, Καρυώτη, Αμανατίδη και Κωνσταντινίδη που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα το 1992. Έτσι στην Καστοριά ταξίδεψαν για να δουν τους αγώνες και να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών του ΝΟΚΑΤ και όλων των Ελληνικών πληρωμάτων, πολλοί συναθλητές τους, ο Πρόεδρος Κ.Καρυώτης, μέλη της Διοίκησης, οι προπονητές του τμήματος, γονείς, μέλη και φίλοι του ΝΟΚΑΤ .
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της διοίκησης στους 4 πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. και στον προπονητή τους για την κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, τους ευχήθηκε υγεία και καλή επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής τους και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Δήλωσε ακόμη ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μια πολυετής παράδοση Βαλκανικών επιτυχιών και διακρίσεων συνεχίζεται, καθώς οι 4 ταλαντούχοι κωπηλάτες Χατζησαββίδης, Νάστος Μαχαιρίδης και Ζαβαντίας, έρχονται να προστεθούν στους 35 αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που από το 1985 (Μουκριώτης, Μπικογιάννης) μέχρι και σήμερα έχουν στελεχώσει την Εθνική μας Ομάδα, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα με μεγάλη επιτυχία.
Ο Έφορος Δ. Σχέσεων
Κώστας Σακκάς